TARİHÇE

2002 Haziran ayında faaliyetlerine başlayan Gönen Ticaret Borsası T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 29.04.2002 tarih ve 2002 / 37 sayılı onayı ile kurulmuştur.

Ülkemizde kurulan en yeni borsalardan biri olmasına rağmen her yıl işlem hacmini arttırmış ve 113 ticaret borsası arasında 44.sıraya kadar yükselmiştir.

Borsamız laboratuarında zahire ticareti yapan üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile buğday ve çeltik tahlilleri yapılabilmektedir.

Gönen Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı 26000 metrekare alan içerisinde 2 kattan meydana gelen 800 metrekare idari binaya sahip, kahvehane, lokanta, üyelere ait ofisler, dezenfeksiyon tüneli, küçük ve büyükbaş hayvan kantarları, geniş otoparkı, kapalı alanları ve hayvan barınağı ile ülkemizin en modern Hayvan Pazarı tesislerinden birini bölgemize kazandırmış olup halen işletmesini yürüterek bölgemiz üreticisine ve ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.

Yöremize olan ekonomik katkıları arttırabilmek için 22000 metrekare arazi tapusu ile satın alınmış ve üyelerimizin hizmetine sunacağımız kantar ve zirai ürün depoları için çalışmalarımız halen devam etmektedir.